Samstag, 27. Juli 2013

Вредни храни


 
 



Пържени картофи Пържените картофи имат и опасно високо съдържание на натрий, трансмазнини и калории. Голяма кутия от въпросните пържени картофи се равнява на около 500-600 калории.

 Когато картофите се пържат на високи температури простите захари съдържащи се в тях се превръщат в глюкоза в организма и от там нивата на инсулина значително се покачват.Те могат да доведат до бързо състаряване на кожата , наддаване на тегло , както и рак.

 

Бисквитите и вафлите- Бисквитите и вафлите нямат особена хранителна стойност за организма. Заредени с нездравословната рафинирана захар, те не предлагат нищо полезно за тялото – нямат влакна, протеини, витамини и минерали.


 Сода - Содата съдържа средно 10 чаени лъжички захар , 150 калории и 50 мг кофеин.Така известната диетична сода е още по-вредна поради наличието на вредни химикали.Затлъстяването , остеропорозата и сърдечните заболявания са само част от заболяванията които можете да си донесете чрез содата за пиене.



 KFC - Като цяло ресторантите за бързо хранене предлагат нездравословни храни,но по-специално внимание се обръща на KFC.Пилетата,които се използват за KFC  са хранени с химически вещества и хормони ,които са вредни за човешкото тяло.


 Майонеза - Майонезата както и другите подобни сосове са изключително вредни поради това ,че съдържат прекалено много калории , мазнини и въглехидрати , съчетани с подсладители и оцветители.

 Сол - В умерени количества солта не е вредна , но ако прекалите с нея може да ви стане враг №1.Тя повишава кръвното , нарушава солно-киселинния баланс в организма и има способността да натрупва токсини.


Keine Kommentare:

Kommentar veröffentlichen